Koude voorgerechten
Carpaccio €11,00

Een Italiaanse specialiteit dun gesneden Runderlende bestrooid met Reijpenaerkaas, spekjes, pijnboom pitjes en dressing.

Hollandse garnalen cocktail €15,00

Hollandse garnalen overgoten met een zachte cocktailsaus

Proeverijtje Metropole €14,50

Voor degene die geen keuze kunnen maken; een proeverij bestaande uit een combinatie van verschillende voorgerechten en een klein kopje soep

Vitello Tonato €11,00

Dun gesneden kalfsmuis geserveerd met een truffelmayonaise

Soepen
Champignonsoep €4,50

*Een licht gebonden champignonsoep met verse bieslook

De befaamde soep de chef €5,00

Licht gebonden kerrie soep met verse prei en kip en en vleugje drank afgemaakt met créme frais

Groentesoep €4,50

Een dubbel getrokken bouillon met verse groenten,vlees en balletjes

 

Kreeftensoep €7,50

Een huis gemaakte kreeftensoep met verse stukjes kreeft

Tomatensoep €4,50

Verse tomaten soep met prei en veel balletjes

Warme voorgerechten
Champignons uit Kerkdriel €9,00

Champignons gegratineerd met een Franse kaas saus en knoflookbrood

of gebakken met ham en uitjes

Gamba´s Pil pil €15,00

Gamba´s met veel knoflook gegaard in de oven

Kikkerbillen €9,50

Gebakken kikkerbillen in een kruidige knoflook roomsaus

Limo lapjes met verse knoflook €8,50

Rosé gebakken limolende lapjes met verse sla en een knoflook saus

Hoofdgerechten vis
Gamba´a Magnifique €22,00

Gamba´s gebakken in kruiden olie en geserveerd met pasta en een chili room saus

Gebakken Kabeljauw €15,00

Op de huid gebakken kabeljauw geserveerd met een beurre Blanc saus

Paling in het groen €22,00

Een echte klassieker verse paling gestoofd in kervel witte wijn en room

of gebakken in de roomboter en remoulade saus

Zalmfilet met gamba´s €17,50

Verse Noorse zalm geserveerd met 2 gamba´s en een zachte kreeftensaus

Zeetong €dagprijs

Een grote zeetong in roomboter gebakken afgeblust met citroen ,peterselie en geserveerd met remoulade saus

Hoofdgerechten vlees
Biefstuk van de haas €22,50

Super mooie biefstuk van het limo rund.

Cordon bleu €18,00

Een heerlijke huis gemaakte cordon bleu gevuld met ham en kaas

De befaamde varkenshaas €16,50

Een overheerlijke varkenshaas

Hollandse zwezerik €27,00

Krokant gebakken Hollandse zwezerik geserveerd met truffelsaus

kalfsbiefstuk a la Opera €23,50

Een super malse kalfsbiefstuk met gebakken kippenlevertjes en champignons afgeblust met madeira en room

Schnitzel €16,00

Een grote schnitzel voor de echte vlees liefhebber

Grill gerechten
Saté van varkenshaas €15,00

Een grote stok saté van het varkenshaasje gegrild geserveerd met satésaus atjar en vers gebakken kroepoek

T-Bone Steak €29,50

Een groot stuk rood vlees met ossenhaas en de entrecote

dit is echt iets voor de grote vlees liefhebber

Vlees spies €17,50

Grote spies van verschillende vleessoorten op een bedje van steppegras en geserveerd met 3 koude sausjes

Pasta gerechten
Pasta du chef €15,00

Een goed gevulde pasta met kip en bereid volgens het recept van onze chef

Pasta Metropolitain €15,00

Italiaanse pasta met verschillende vissoorten a lá Metropole

Pasta Rianne €15,00

*Een pastagerecht van onze gastvrouw speciaal voor vegetarische gasten

Desserts
Brusselse wafel Cerise €7,00

Brusselse wafel uit de ovengeserveerd  met roomijs en warme kersen

Chocolade mousse €7,50

Een huis gemaakte chocolade mousse van echte pure chocola

Créme Brúlee €5,00

Gekaramaliseerd créme Brulee  geserveerd met créme fraiche ijs en slagroom

Dame Blanche €5,00

De befaamde blanke dame overgoten met echte chocolade saus en geserveerd met verse slagroom

Parfait van de chef €7,50

wekelijks wisselende parfait vraag naar de smaak van deze week

Proeverij van diverse desserts €7,50

Een combinatie van verschillende zoete heerlijkheden